Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

6 Ekim 2014 Pazartesi

Chanel - Khaki Précieux Göz Kalemi/Eye Liner

Günaydın! :)

Sendromsuz bir Pazartesi ve yanında sabah kahvesi kadar güzel bir şey yok sanırım :) Cuma'ya kadar tatilim ben, bayramdan sonraki iki günü de yıllık izin olarak aldım, Cuma iş başı yapacağım. 

Bugün yine alalı uzunca bir süre olan güzel ve severek kullandığım bir üründen bahsetmek istiyorum.

Chanel - Khaki Précieux Göz Kalemi/Eyeliner


Blog yazılarımı okuyorsanız genelde yani yeri geldiğinde hep söylerim, bazı insanlar göz altlarını kapatmadan, bazıları cildine birşeyler sürmeden ve benim gibi bazıları ise göz makyajı yapmadan dışarı çıkamazlar, çıplak hissederler. Göz makyajı dediysem, bir dolu, far, 3 renk far, kalem rimel değil, mesela 3 dakika içinde aşağı inmem gerekiyor ve feci gözüküyorsam ben direk göz altlarıma kalem geçiyorum, kirpik dibime..Bu kadar, o benim ruh gibi, ölü halimi anında toparlıyor!

O yüzden benim vazgeçemeyeceğim makyaj ürünü göz kalemidir! Tabi ki evde 20 tane göz kalemim varsa 19'u ya siyah ya da kahverengi 1 tanesi de lacivert :) Bir gün Sephora'da dolaşırken Chanel standında göz kalemlerine bakıyordum, her birini teker teker elime çiziktiriyordum. Sıra bu arkadaşa geldi ve şöyle bir baktım dedim ki "alıyorum!" :)

Chanel'in asansörlü göz kalemlerinden eyelinerlarından bu muhteşem ışıltılı haki rengi satın aldım. 

Gördüğüm kadarıyla, siyah, gri, lacivert, kahverengi ve benim aldığım haki gibi seçenekleri vardı. O kadar sıkılmıştım ki siyah ve kahverengiden bu rengi görünce ilaç gibi geldi :)

Kalem yumuşak uçlu, kalemtraşa ihtiyaç yok, bittikçe ürünü çevirerek ucunun dışarı çıkmasını sağlıyorsunuz ve asansörlü. Yani çok ürün dışarı çıkarırsanız yanlışlıkla içeri geri de alabiliyorsunuz. Mesela çok severek kullandığım ve en son yazdığım Bitenler yazısında da bitmiş olan Max Factor asansörlü göz kalemi fazla çevrilince geri içine gitmiyordu. Garip bir mekanizması vardı. Bu öyle değil, ucu fazla çıkarsanız bile geri alabiliyorsunuz.





Sürümü yumuşacık, adı üzerinde suya dayanıklı, hemen sabitleniyor. Ben ışıltılı olduğundan kirpik dibine yani göz içi kısmına (waterline) denen yere sürmüyorum. Üst ve alt kirpik diplerime kullanıyorum ve verdiği ışıltıya hayranım. Benim gözlerimin rengi koyu kahverengi, bakışlarımı siyah kalem gibi sert göstermiyor, yumuşak bir hava katıyor. Çok severek kullanıyorum, yarısına geldim sanırım.

Rengini aşağıdaki fotoğraflarda yanına simsiyah Avon Supershock siyah göz kalemini referans olsun diye uygulayarak göstermek istedim! Ben açıkçası bu göz kalemi eğer far olsaydı şurada yazısını yazdığım Burberry Pale Barley far olurdu diye düşünmekten kendimi alamıyorum, o kadar kibar, o kadar yumuşak bir renk.



Kısacası benim %99'u siyah ve kahverengi renklerden oluşan göz kalemi kabilem içerisinde en çok kullandığım 3 kalem arasına girmeyi başardı. Üstelik bu haki rengiyle :)

Sevil ve Sephora'larda sanırım 78-80 TL civarına satılıyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu kalem hakkında? Rengini beğendiniz mi?

Sevgiler...

2 yorum:

  1. rengi harika..
    kalıcımı peki akıyomu çabuk? malum waterproofların hepsi beklenti karşılamıyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, geç cevabım için kusuruma bakmayın lütfen. Kalıcılık muazzam, akma gibi bir sorunla karşılaşmadım :) Sevgiler.

      Sil