Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

22 Aralık 2014 Pazartesi

Jo Malone ǀ Nectarine Blossom & Honey - Vanilla & Anise - Peony & Blush Suede ǀ Parfum Incelemesi

Tekrar merhaba!

Günün ikinci yazısı uzun süredir draftlarda duran bir Parfüm yazısı!

Jo Malone

Jo Malone bildiğiniz üzere bir İngiliz markası. İstanbul'da sanırım Anadolu Yakasında Akasya AVM'de, Avrupa Yakası'nda ise İstinye Park AVM'de var diye biliyorum. Bense elimde olan 5 adet Jo Malone parfümünü ise ELCA kozmetik'ten aldım :)

Bu yazımda sizlere 3 tanesinden bahsetmek istiyorum.

Nectarine Blossom  & Honey
Vanilla & Anise
Peony & Blush Suede


Öncelikle aldığımdan beri, sanırım 4-5 ay oluyor, özellikle son 2 ay sürekli olmak üzere elimden düşürmediğim,

Vanilla & Anise!

Bu parfümün 30 ml'lik boyunu aldım. Sanırım elimdeki 5 adet Jo Malone parfümü arasında en çok bunu kullandım. Kokuyu tarif etmem zor ama şöyle anlatabilirim, vanilyanın şekerliliğini hissedebildiğiniz, sımsıcak,anasonlu karamelli bir koku.

Jo Malone parfümleri bir Chanel Coco Mademoiselle kalıcılığına sahip değil gerçi, bu parfümde de o kalıcılığı yakalayamıyorsunuz. Ancak soğuk kış günlerine oldukça yakışan bir parfüm bu. Sabahları evden çıkmadan sıkıyorum ve 30 ml'lik boyu çantada taşımaya çok uygun olduğundan yanıma alıyorum. Öğlen aklıma gelirse iş yerinde tazeliyorum ya da bir toplantıya giriceksem sıkıyorum tekrar. Sabahları 3-4 saat kendi üzerimde kokusunu alıyorum ama sonra sanırım uçup gidiyor. Severek kullanıyorum ve şu an bitmek üzere! :(


Bu yazının ikinci parfümü ise benim Jo Malone ile tanışmama vesile olan ilk parfüm. 

Nectarine Blossom & Honey!

Bu kokuyu tarif etmek çok çok kolay çünkü koku neyse onu üzerine yazmışlar zaten :) Tam bir şeftali/kayısı ve bal karışımı bu koku, tamemen meyvemsi bir koku. Bunu yazın oldukça sık kullandım. Ama bir süre sonra sıkıldım. Bittiğinde tekrar almayı düşünmüyorum açıkçası. Ama size hisettirdiği duygu için "neşeli!" diyebilirim bu parfümün :)


Bu yazıda bahsedeceğim üçüncü ve son Jo Malone parfümü ise,

Peony & Blush Suede

Bu da blogger camiasında en ses getiren Jo Malone parfümü. Çok şık, zarif ve asil bir parfüm gerçekten. İçerisinde şakayık, elma, yasemin ve gül kokularının karışımı var. Bu koku da çok hafif tatlı ama yoğun olarak çiçeksi bir koku.

Kalıcılığı aralarında bu üçü arasında en az olanı sanırım. Bu parfümün de 100 ml'lik boyunu aldım. Hergüne kullanmaya oldukça elverişli, çok kullanışlı, çevredekilerin içini bayıltmayacak şık bir parfüm.

Şöyle bir sıralama yaparsam:
 Bu üçlüde ensevdiğim sıralaması için:

Vanilla & Anise - Penoy & Blush Suede - Nectarine Blossom & Honey

diyebilirim :)

Kalıcılık sıralaması yaparsam eğer:

Nectarine Blossom & Honey - Vanilla & Anise - Peony & Blush Suede

olarak yazabilirim :)

Fiyatlara gelirsek eğer, ben bu ürünleri ve elimdeki diğer Jo Malone ürünlerinin hiçbirini kendi mağazalarından almadım. Maslak'ta Sun Plaza'da bulunan ELCA Store'dan satın aldım.

30 ml'lik olan parfümlerin fiyatı: 80 TL
100 ML'lik olan parfümlerin fiyatı ise: 140 TL diye hatırlıyorum.

Kendi mağazalarında 30 ml'lik parfümleri 150 TL'ye, 100 ml'lik parfümleri ise 260 TL'ye satıyorlar ki içim acır bu paraları vermeye.

Başka bahsetmek istediğim bir husus ise, parfüm şişelerinin sadeliği ve şıklığıdır.  Çok sade ve asil şişe tasarımları var, baktıkça içim açılıyor :)

ELCA Store'dan aldığınız Jo Malone parfümler tamamen orjinal olmakla birlikte kutusuz olarak satılıyor. O sevimli, fiyonklu Jo Malone kutusunu alamıyorsunuz. Ama aradaki fiyat farkını gördüğünüzde zaten kutu umrunuzda olmuyor :)

Siz Jo Malone parfümleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Görüşmek üzere...:)


2 yorum:

  1. Jo Malone parfümleri henüz deneme fırsatım olmadı yazdım aklımın bir köşesine :)
    Bu arada blogunu takibe aldım ben de bloguma beklerim görüşmek üzere:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Jo Malone gerçekten günlük kullanım için eşsiz kokular yapıyor ancak kendi mağazasındaki satış fiyatları biraz ürkütücü :) Hemen geliyorum bloguna, görüşmek üzere :)

      Sil