Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

29 Nisan 2015 Çarşamba

Oriflame ǀ Tea Tree Face Toner ǀ Çay Ağacı Toniği

Herkese merhaba!

Cilt bakımının benim için önemli adımlarından biri Tonik! Hatta mümkünse bir miktar anti-septik özelliği olan tonikler...Neden mi?

Cildim, karma, yanaklarım kuru ve nemsiz, alnım, burun ve çene bölgem ise parlamaya müsait, gün içinde yağlanan tipte ve nemsiz. Her ayın belli zamanlarında da çenemde/ çene bölgesinde ve ya nadiren alnımda birkaç tane sivilce çıkar ve ben o sivilcelerle hunharca oynarım.

O sivilceler malum dönemden sonra söner, kabul bağlar, kabuklar düşünce yerine nurtopu gibi sivilce izlerini bırakırlar!

Ben o sivilce izlerinden işte mutlaka cilt bakım (cilt-makyaj temizleme) rutinim içerisinde deri yenileyiciler ve çay ağacı toniğine yer vererek kurtuluyorum.

Bu .çay ağacı toniklerinden biri şurada anlattığım Lush - Tea Tree Toner idi.  Şimdiki ise hem uygun fiyatlı hem de ulaşılabilir bir versiyonu olan,

Oriflame - Tea Tree Face Toner
Bu ürünü bitirmeye yaklaştım ve çok memnun kaldım dolayısıyla sizlere de bahsetmek istedim. Annem Oriflame ürünlerinin danışmanlığını (distribütor? neyse) yapıyor. Evde çok sevdiğim Lush'ın çay ağacı toniği bitince ve Oriflame kataloglarından birinde bu ürünü görünce canım anneme rica ettim, bana aldı sağolsun :) Ve yaklaşık 4-5 aydır bu ürünü kullanıyorum. 

İçeriğinden çok anlamamakla birlikte, merak edersiniz diye aşağıya koyuyorum. Paraben gözüküyor ierisinde ama çok umrumda değil benim. Titiz davranan arkadaşları baştan uyaralım, paraben var :/ Ha bir de şimdi gördüm, alkol varmış. (ethanol dediği alkol olsa gerek) Onu da söyleyelim.



Kokusu ilk başta çok keskin gelmişti sonraları alıştım, bitki kokuyor. Çay ağacı toniğinin özelliği antiseptik özellik taşıması, yani cildi mikroplardan arındırması. Ben yüzümü makyaj sütü ile temizliyorum önce (makyajın kabasını alıyorum :P), sonra yüz yıkama jeli/köpüğü ile yıkıyorum daha sonra ise Bioderma Sebium H2O ile tüm yüzümde kalan artık kirleri temizliyorum. En son aşamada bu toniği, ufak bir pamuğa dökerek, sorunlu bölgeler uyguluyorum, öncelikle T bölgeme ve sivilce izleri üzerine noktasal bir şekilde.

Parlamayı kontrol altına aldı mı? Aldı evet, cildim eskisi gibi yağ çanağı gibi parlamıyor, ancak yanaklarıma bir kez uyguladım, çok feci kuruluk yaptı. Dolayısıyla sadece T bölgesine uyguluyorum!  
Sivilce izleri üzerinde etkisi ise bence yok, izlerin renkleri  zaten cildinize kremler (onarıcı) sürdüğünüzde açılmaya başlıyor. Bu açıdan Lush'ta da aynı şeyi görmüştüm bunda da aynı şekilde düşünüyorum. Bu ürün bitince yine Lush'a döneceğim, şurada bahsettiğim Amsterdam seyahatinde bir büyük boyunu (250 ml) aldım, çay ağacı toniğinin. 

Benim için tonik : çay ağacı toniği demek sanırım. Bundan sonra başka bir tonik arayışına gireceğimi sanmıyorum. 

Bir de şöyle bir etkisi var ama henüz tam emin olamadım. Mesela sıcak banyoda, buharla yumuşayan, siyah nokta ve gözeneklerimi temizledikten sonra, burnumu aynaya dayadığımda gözenekleri boş boş görüyorum, evet içleri temiz ama yerleri kalmış oluyor, yine pamuğa az biraz bu çay ağacı toniğinden alıp o gözeneklere hafif hafif bastırıyorum, gözeneklerimi sıkılaştırdığını düşünüyorum. Ha başka tonik bunu yapar mı? Bilmiyorum, denemedim, yapabilir... 

Kıssadan hisse bu ürünü oldukça severek kullandım ve sanırım Mart - Nisan bitenleri yazımda göreceksiniz. Çay ağacı toniği arayanlara ve de uygun fiyatlı olsun diyenlere içeriğini kafaya takmazlarsa önereceğim bir ürün oldu :)

Herkese çok güzel bir gün dilerim..

Sevgiler & Selamlar

xoxo


3 yorum:

  1. Bu marka değil ancak başka bir markanın çay ağacı serisini denemiştim ürünler güzel oluyor ancak koku çok kötü ya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kokular çok keskin oluyor malesef :( Ama artık ben işe yarıyorsa ne kokarsa koksun modundayım :)

      Sil