Glam..Glow..Sparkle

Glam..Glow..Sparkle
Glam..Glow..Sparkle

30 Ağustos 2016 Salı

MAC Dörtlü Far Paletim {Antiqued, Swiss Chocolate, Sable, All That Glitters}

Herkese günaydın!

Öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten dileklerimle kutlarım :)

Blog yazısı yazdığıma göre diyeceksiniz ki problemcadı tatilde. Evet aynen öyle :) Size bu satırları yine yazlıktan yazıyorum :)) 27 Ağustos anneciğimin doğum günü ve ben 26 Ağustos Cuma akşamından çıkıp geldim yine Alanya'ya. 2 Eylül Cuma sabahı ise 07:15 uçağıyla İstanbul'a geri döneceğim. Neyse ki bayram tatili yakın büyük ve uzun tatilimi o zaman yapacağım :)

3 gündür Alanya'da olmama rağmen o kadar bilgisayar yüzü görmek istemedim ki, geldiğim 3 gün hiç bir elektronik alet çalıştırmadım (telefon hariç :P). Neyse bugün sizlere uzun araştırmalar ve blog okumaları sonucu oluşturduğum MAC dörtlü far paletinden bahsedeceğim. 

Haydi başlayalım!


Öncelikle o kadar çok far paletim ve tekli farlarım olmasına rağmen ben göz makyajını çok seviyorum. Uzun süren kendimle mücadelem sonucunda Taksim MAC mağazasına girip, 4lü boş far paletini ve Antiqued ile Swiss Chocolate farları alarak ilk adımımı attım palet oluşturmaya :)

Dörtlü boş far paleti sanırım 22 TL idi. Farlar da refill halde 48 TL olabilir tam hatırlamıyorum.  MAC Internet sayfasından bakabilirsiniz.

İlk satın aldığım iki far, Antiqued ve Swiss Chocolate oldu ki bu iki farın rengine ve birbiriyle olan uyumuna yapılan makyajlarda bayılıyordum.

Antiqued, Veluxe Pearl bitişe sahip kiremit, bronz, kahve karışımı müthiş bir renk. Yeşil ve ela göz rengine sahip kişilerde muazzam duruyor. Ancak ben tipik yurdum insanı gibi koyu kahverengi gözlere sahibim yine de bayılarak kullanıyorum. Yapısı, yumuşak, pigmentasyonu gayet iyi, tek seferde rengini veriyor birkaç kat geçerek etkisini arttırabiliyorsunuz :)

Swiss Chocolate, mat bitişli sıcak bir çikolata rengi. Ve bence katlanma bölgesi için, gözlere derinlik katmak için biçilmiş kaftan :) Bu farı Antiqued ile birlikte kullanmayı çok seviyorum. Dış köşelere ve katlanma bölgesine bu farı sürüp, göz kapağına da Antiqued dağıtınca harika bir görüntü çıkıyor. :) Tebeşir yapıda olmayan, pigmentasyonu gayet güzel bir far Swiss Chocolate!

Aşağıda yakından Antiqued ve Swiss Chocolate farların renklerini görebilirsiniz :) 

Aşağıda ise kolumun iç kısmında Antiqued ve Swiss Chocolate farların swatchları var:

Dörtlü far paletimin boş kalan iki bölmesini doldurmak çok zor olmadı ve tercihimi de Sable ve All That Glitters'dan yana kullandım.

 Aşağıda Sable ve All That Glitters farları görebilirsiniz.

 Sable, frost bitişli içerisinde altın yansımalar bulunan, bronz kahve bakın bir boz kahve rengi. Evet yine bütün renkleri kattım anlatırken ama tam olarak böyle. Sable bence tam bir sür çık farlardan! Acelem varsa Sable' ı tek başına uygulamayı çok seviyorum, hata yapma riskinizin oldukça az olduğu son derece kullanışlı ve yine pigmentasyonu yüksek güzel bir far :)

All That Glitters, yine veluxe pearl bitişe sahip ışıltılı bir şampanya rengi. Kaş altı ve göz pınarlarını aydınlatmak için mükemmel bir renk. Sanırım MAC farlarda ben en çok veluxe pearl bitişli farları seviyorum. Yumuşak ve tek seferde rengini veren farlar :)

Aşağıda tamamlanmış dörtlü far paletimi görebilirsiniz :)

 Ve paletteki tüm farların swatchlarını aşağıda kolumun iç kısmında gösterdim. :)


Sonuç olarak, ben kahverengi ve toprak tonlarında makyajı çok sevdiğim için içime çok sinen bir palet oldu bu. MAC'te far skalası müthiş, siz de eğer kendi far paletinizi oluşturmak isterseniz eminim ki sevdiğiniz renkleri bulacak ve hatta kararsız kalacaksınız :) Bu yazı size en azından dörtlü bir palet için oluşturulabilecek kombinasyonlardan biri için fikir vermiştir :)

MAC'te 2li, 4lü ve 15li boş paletler alıp kendi zevkinize göre doldurabiliyorsunuz :)
Elimde bir kaç tane de tekli MAC farlarım var onları da inşallah yazmak istiyorum yakın zamanda..

Yazıma dörtlü far paletimden bir yakın çekimle veda ediyorum! :)

Herkese güzel bir gün dilerim!

Sevgiler :)
xoxo

6 yorum:

  1. Hepsi çok hoş benzer renklerim olduğu için almıyorum fakat all that glitters istek listemde onu alacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle memnun kalırsın :) Çok güzel ve joker bir renk her makyajda kullanırsın ;))

      Sil
  2. Swiss Chocolate dışında diğer üçü bende var, galiba Swiss Chocolate'ı da palete kıymak için alacağım; ama, benzer çok farım olunca sırf palet için almaya elim gitmiyor :) All That Glitters göz kapağında da aşırı derecede şahane duruyor. Katlanma bölgesine Melba allığı sürüp tatlı kahve bir farla gözün dış köşesine gölge yapıp All That Glitters'ı da göz kapağına geçince çok acayip bir makyaj çıkıyor ortaya :))) palet harika olmuş, güle güle kullan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Swiss Chocolate çok güzel gerçekten tavsiye ederim :) Melba allık bende yok elimde N sayıda allık olunca benim de içim elvermiyor almaya :/ Palet benim de çok içime sindi, teşekkür ederim çok :** :))

      Sil
  3. mrb, renkler çok hoş tam sevdiğim renkler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selamlar :) Beğenmenize sevindim, sevgiler! :)

      Sil